019 - 255 8956 thehasfa@gmail.com

Bebas

Artikel tentang filem dan dunia perfileman

The Worst Years of My Life!

Niat asalnya, menonton kerana ia adalah sebuah filem mengenai budak sekolah yang melanggar peraturan sekolah. Tapi ianya lebih dari itu!

The Circle

The Circle adalah filem bergenre sci-fi mengenai sebuah syarikat yang menggalakkan transparency. Tapi kadang-kala berterus-terang juga boleh membawa bahaya.

A Monster Calls

Adaptasi dari sebuah novel terkenal, filem A Monster Calls ini mendapat pujian dari Rotten Tomatoes dengan rating 7.4/10.

Passengers

Faktor utama yang mengujakan saya untuk menonton filem Passengers ini adalah kedua-dua watak utamanya. Siapa tidak kenal Chris Pratt dan Jennifer Lawrence?

Dunkirk

Dunkirk digarap berdasarkan Battle of Dunkirk di mana pada waktu itu tentera British telah dikepung oleh tentera Nazi German di Dunkirk.

Fast and Furious terbaru!

The eighth installment to the Fast and Furious franchise. The Fate of the Furious. Tidak banyak maklumat yang mampu kita dapat dari trailer pertama selalunya. Namun yang pastinya, no more Paul Walker selepas wataknya digambarkan sebagai sudah bersara dari dunia...

Bromance Xavier/Lehnsherr

Bagi siapa saja yang menonton dan mengikuti X-Men series, mereka pastinya akan mengenali dua watak utama dan watak penggerak filem-filem ini.

Share This