019 - 255 8956 thehasfa@gmail.com

Reviu Filem

Jom belajar melalui filem. Apa yang anda boleh pelajari daripada filem dari sudut nilai, teknikal dan mesej?

Dear Zindagi

‘Dear Zindagi’: ‘Wahai Kehidupan…’ Seolah seseorang yang gembira sedang menyapa kehidupannya dengan lembut dan positif!

Surga yang Tak Dirindukan

Surga yang Tak Dirindukan adalah filem yang berat jika anda inginkan pendapat saya. Berkisar tentang poligami yang bagi saya adakah saya patut bersetuju dengan cara Prasteya atau menentang seperti yang Arini lakukan? Tujuan saya menonton filem ini pun sebab saya...

MOANA, DAN SEDIKIT DARI PANDANGANKU

Nota Editor : Artikel ini adalah hasil tulisan Inche Faris di laman Facebook. Kami telah memperoleh keizinan daripada beliau untuk disiarkan di sini. Pertamanya, izinkan saya kongsi sedikit mesej yang saya dapat daripada filem Moana. Apa yang saya belajar dari filem...

Lights Out : Fobia Pada Cahaya

Secara jujurnya, saya tak suka cerita hantu yang memburu untuk membunuh. Rasa macam melebih-lebih pula apabila hantu mencari manusia untuk dibunuh walaupun hantu tu ada agenda sendiri. Jalan cerita Lights Out terlalu laju untuk saya. Baru mula cerita dah ada...

The Dissapointments Room : Mana Satu Realiti?

The Dissapointments Room mengisahkan Dana dan David mahu memulakan hidup baru selepas bayi perempuan mereka meninggal dunia. Bersama anak lelaki mereka, Lucas, mereka berpindah ke rumah yang dahulunya elit tetapi menjadi rumah biasa-biasa saja setelah ditinggalkan...

Sully : Mendarat di Hudson

Semasa menonton filem ini, ada sesekali saya menguap. Jalan ceritanya terlalu mendatar. Tapi tak boleh nak salahkan mana-mana pihak. Ini cerita genre biografi. Bagi kita sebagai penonton, mungkin tiada klimaks. Tetapi bagi Captain Sully yang mengalaminya semua...

Share This